czwartek, 7 marca 2013
Marynata ziolowa
Prosta i bardzo aromatyczna marynata do mies. Ja uzylam do marynowania wolowiny,ale mozna sprobowac rowniez jagniecina. Swiezy rozmaryn i tymianek mozna zastapic suszonym. Marynata na okolo 1,25kg miesa
SKLADNIKI
2 zabki czosnku
3 lyzeczki lyzki swiezego posiekanego rozmarynu
3 lyzki swiezej posiekanej pietruszki
1 lyzka posiekanego swiezego tymianku
1 lyzeczka musztardy
2 lyzeczki martini rosso
1 lyzeczka soli (wg uznania)
1/2 lyzeczki pieprzu
cebula pokrojona w piorka
1/4 lub wiecej szklanki oliwy z oliwek
WYKONANIE
Wszystkie skladniki marynaty wymieszac razem. Gotowa marynata pokryc mieso i marynowac przez minimum 2 godziny (najlepiej cala noc)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz