wtorek, 22 stycznia 2013

Grillowana, pikantna kanapka


Grillowane kanapeczki, tzw: "diabelskie", dla amatorow ostrych potraw, lubiacych dodac odrobine pikanterii do swojego zycia. Buleczki z dodatkiem suszonych pomidorow, wg przepisu niezawodnej Dorotki z MojeWypieki.com , pikantne wloskie salami, ser, pikantne marynowane papryczki i salata. Niebo w gebie, pieklo na podniebieniu:)

SKLADNIKI

(Na jedna osobe)

2 buleczki (uzylam buleczek wg tego przepisu  http://www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-z-pomidorami
6 plasterkow pikantnego salami
4  plasterki sera cheddar
kilka plasterkow pikantnej marynowanej papryczki tzw: banana peppers
2 liscie salaty
maslo

WYKONANIE

Buleczki przekroic na pol i posmarowac maslem, Na jednej czesci bulki ulozyc salami, papryczki (uprzednio odsaczone na papierowym reczniku) i ser. Przykryc druga polowka. Posmarowac wierzch kanapki odrobina masla i grillowac w tosterze/ elektrycznym grillu az ser sie roztopi. Gotowa kanapke "otworzyc" i udekorowac salata.
Zycze piekielnych wrazen smakowych :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz