Przepis pochodzi z ksiazki "Flat belly diet" a wiec idealny dla osob dbajacych o linie. Z powodzeniem mozna przygotowac na obiad jako danie glowne a "resztki" spalaszowac na lunch dnia nastepnego.
SKLADNIKI
250g tortellini z serem
2 szklanki groszku cukrowego
2 lyzki pesto
1 szklanka pomidorkow cherry
okolo 40 drylowanych czarnych oliwek
sol i pieprz do smaku
WYKONANIE
Tortellini ugotowac wg. wskazowek na opakowaniu. Pomidorki i oliwki przekroic na pol, groszek pokroic na mniejsze kawalki. Nastepnie wszystkie skladniki wrzucic na patelnie, dodac pesto i smazyc przez okolo minute.
Et voila !Danie gotowe.
Wiem, ze w Polsce moze byc problem ze znalezieniem groszku cukrowego, wiec w razie czego mozna zastapic zielona fasolka, ale wtedy trzeba ja troszke zblanszowac, zeby nie byla za twarda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz