wtorek, 29 stycznia 2013
Jajeczne muffinki
Jajeczne muffinki to swietny pomysl na sniadanie lub tzw: finger food na przyjecia. Glownym i obowiazkowym skladnikiem sa jajka, reszta totalny free style. Mozna dodac co kto lubi, pikantna salse meksykanska, odrobine pesto, szpinak podsmazone pieczarki, cukinie, szynke salami,ser zolty lub feta, no doslownie wszystko.Tym razem przygotowalam muffinki z takich oto skladnikow.
SKLADNIKI
4 jajka
garsc posiekanego szpinaku
kilka czarnych oliwek
2 lyzki szynki pokrojonej w kosteczke
odrobine posiekanej zielonej cebulki
sol, pieprz
WYKONANIE
Jajka ubic mikserem az sie "napusza" dodac sol, pieprz i okolo 1 lyzke wody, wymieszac.
Nastepnie dodac reszte skladnikow. Gotowa mase wylac do foremki na mufiny.
Piec w temperaturze 180 stopni, do czasu az masa sie zetnie. W moim przypadku trwalo to okolo 10 minut, ale uzywalam formy do mini muffinek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz