środa, 27 lutego 2013

Azjatycka salatka z groszkiem cukrowym




Wspaniala, bardzo szybka w wykonaniu salatka. Wiem, ze w Polsce ciezko jest kupic groszek cukrowy poza sezonem, ale w sezonie groszkowym warto skusic sie i wyprobowac przepis. Salatke zrobilam "na oko" wiec ilosc skladnikow podaje w przyblizeniu.


SKLADNIKI

2 garcie groszku cukrowego, pokrojonego w cieniutkie slupki
1- 2 lyzki prazonego sezamu
1 lyzeczka sosu sojowego
1 lyzeczka oleju sezamowego
1 lyzeczka octu ryzowego
1 lyzeczka wina ryzowego (ja nie miala, wiec uzylam martini rosso)


WYKONANIE

Wszystkie skladniki na dressing wymieszac razem. Pokrojony w slupki groszek cukrowy polac dressingiem i posypac sezamem. Gotowe.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz