sobota, 9 lutego 2013
Ekspresowa zupa z awokado
Fantastyczna zupa, na prawde ekspresowa, przyrzadzenie od "A" do "Z" czyli podania zajmuje zaledwie 10 minut. Serwowana na przyjeciu jako przystawka zachwyci niejenego goscia. Zupa ta jest stosunkowo niskakaloryczna z duza iloscia zdrowych skladnikow, latwa i prosta w wykonaniu.
SKLADNIKI
2 miekkie awokado, obrane i posiekane
400 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub niskotluszczowej smietany
sol, pieprz
posiekana swieza koledra
garsc czipsow kukurydzianych
WYKONANIE
Awokado wymieszac z bulionem i smietana, nastepnie zmiksowac w blenderze.
Chipsy kukurydziane podpiec na patelni
Gotowa zupe podgrzac, doprawic sola i pieprzem.
Podawac z chipsami kukurydzianymi i posiekana koledra
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz