piątek, 1 lutego 2013
Czekoladowe batoniki z platkow owsianych
Pychotka! Zdrowy, choc dosc kaloryczny sposob na zaspokojenie apetytu na slodkie. Same naturalne skladniki: platki owsiane, miod, maslo orzechowe, suszona zurawina, olej kokosowy i czekolada. Radze ukroic jeden kawalek a reszte zaraz schowac do lodowki, bo to cos jest baaardzo uzalezniajace. :) Bardzo!
SKLADNIKI
1/2 szklanki masla z orzechow laskowych (mozna uzyc masla z orzeszkow ziemnych)
1/4 szklanki miodu
1/4 szklanki oleju kokosowego (mozna uzyc zwykle maslo, ale wtedy zdrowe to to juz nie bedzie:) )
1 1/4 szklanki platkow owsianych
3/4 szklanki polslodkich kropek czekoladowych lub pokruszonej czekolady
1/3 szklanki suszonej zurawiny (lub innych owocow)
mozna dodac rowniez troche orzechow
WYKONANIE
Maslo orzechowe, miod i olej podgrzac w rondlu, az powstanie taka oto masa
Nastepnie zdjac z ognia i polaczyc z reszta skladnikow. Gotowa mase wylac do foremki wylozonej papierem do pieczenia i pozostawic do ostudzenia. Przestudzona mase wlozyc do lodowki i chlodzic przez okolo godzine.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz