wtorek, 19 lutego 2013
Ryba z ananasem i mleczkiem kokosowym
Danie w stylu tajskim, ktore powstalo z polaczenia kilku przepisow. Smaczne, proste, efektowne. Warto wyprobowac.
SKLADNIKI
2 filety rybne mahi mahi (lub jaka kolwiek biala ryba)
1/2 zielonej papryki, pokrojonej w kostke
1/2 zoltej papryki, pokrojonej w kostke
1 mala cukinia, pokrojona w polksiezyce
1 szklanka swiezego ananasa pokrojonego w kostke
1 lyzeczka posiekanego swiezego imbiru
1 lyzeczka posiekanego czosnku
1 lyzeczka tajskiej czerwonej pasty curry
1 puszka mleczka kokosowego light (5% tluszczu)
1 lyzeczka oleju kokosowego
swieza kolendra do posypania
sol
WYKONANIE
Na patelni rozgrzac olej, wrzucic czosnek, imbir i paste curry. Smazyc przez okolo minute.Nastepnie dodac warzywa i ananasa i smazyc przez 3-4 minuty. Zalac calosc mleczkiem kokosowym, doprawic sola i gotowac na malym ogniu, przez okolo 10-15 minut. Na koniec dodac kawalki ryby i dusic za ryba bedzie ugotowana. Gotowe danie podawac z jasminowym lub kokosowym ryzem (przepis na kokosowy ryz tutaj. Calosc posypac swieza kolendra.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz